Educatie

LEZERS FOTOWEDSTRIJD

Maak n.a.v. de tentoonstelling FACE TIME een kleurrijk FOTOPORTRET:  

Stuur je mooiste foto op naar info@kunstencultuurinbeweging.nl & WIN GRATIS 2 x 2 eerste klas dagkaarten met 2 x 2 toegangskaarten voor het Spoorweg museum Utrecht. Op 4 oktober begint hier de tentoonstelling "Vorstelijk reizen".  

Uiterlijk  8 december wordt de winnaar bekend gemaakt, hou daarom onze agenda in de gaten op www.kunstencultuurinbeweging.nl

 

ZINDEREND LANDSCHAP - ANIMATIE WORKSHOP - GEEF je nu OP!

15 September is de workshop Zinderend Landschap van start gegaan in het AZC van Almere. Vluchtelingen maken in samenwerking met filmmaker Dorothée Meddens stop-motion animaties, waarin ze de gebeurtenissen delen die ertoe hebben geleid dat ze in Nederland terecht zijn gekomen. Ook vertellen ze graag over de ervaringen die ze hebben ondergaan sinds hun verblijf in Nederland. Tijdens deze samenwerking is het idee ontstaan om een langere gezamenlijke film te maken.

OPROEP WORKSHOPS JONGEREN & SCHOLEN

Aangezien Almere een relatief jonge stad is en de bewoners uit alle windstreken vandaan komen, roepen we individuen, lagere en middelbare scholen op om deel te nemen aan dit project. Doordat ieder een andere culturele achtergrond heeft, zullen zeer veel verschillende landschappen worden gecreëerd en zeer verschillende verhalen naar boven komen. Deelnemers kunnen in de animatie door al deze landschappen gaan reizen en elkaar ontmoeten. Ook is er de gelegenheid om kennis te maken met één of meerdere vluchtelingen die komen helpen bij het maken van de animatie. Op die manier wordt met alle scènes die gemaakt worden tijdens de workshops één lange animatiefilm gemaakt, waarin oude en nieuwe bewoners niet alleen hun verhaal in beeld brengen, maar ook verbinding zoeken met anderen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dorothée Meddens
info@dorotheemeddens.com
mobiel 06 24673938