Agenda

AGENDA 2017

14-09-2017Flamenco (Amsterdam Amstel)

15:00 - 17:00, Adres: Julianaplein 1, 1097 DN, Amsterdam
De openingsdag op Amsterdam Amstel wordt opgeluisterd door een flashmob-achtig optreden van flamencodanseres Kika (Harriët IJssel de Schepper) in reizigerskostuum, waarbij ze wordt begeleid door percussionist Gilbert Breuer. Ook dit optreden houdt de passanten een spiegel voor: hoe kijkt men naar de ander? Niets is wat het lijkt. Reizigers en passanten worden door het zien van deze danseres op een subtiele wijze geconfronteerd met hun eigen verwachtingen en vooroordelen.

16-09-2017Bodyland (Amsterdam)

15:00 - 17:00, LOLA LIK adres: H.J.E. Wenckebachweg 48, 1096 AN, Amsterdam
Tijdens het Vrijplaats festival dat op 16 september plaatsvindt in Lola Lik gaat studio kamerbeek een grote muurschildering maken samen van 10 bij 2 meter met de vluchtelingen van studio Yalla uit stadsdeel west en diverse kunstenaars die met hun studio gevestigd zijn in het carrégebouw van Lola Lik. Dit om aandacht te vragen voor vluchtelingen die in Amsterdam gevestigd zijn en een nieuw bestaan proberen op te bouwen. De achterliggende gedachte van Bodyland is de herinnering aan het land van herkomst waar je door oorlog bent weggevlucht vorm te geven. Dit wordt vertaald in jouw land zoals je dat nu ziet, in alle vrijheid met je eigen visie, fantasie en ideeën.

02-10 / 13-10-2017 / Zinderend Landschap (Almere)

Presentatie workshops Zinderend Landschap in de City lounge  Kunstlinie Almere Flevoland

Openingstijden: zondag t/m zaterdag van 09:00–17:30 KAF, adres: Esplanade 10, 1315 TA Almere

ZINDEREND LANDSCHAP 

15 September is de workshop Zinderend Landschap van start gegaan in het AZC van Almere. Vluchtelingen maken in samenwerking met filmmaker Dorothée Meddens stop-motion animaties, waarin ze de gebeurtenissen delen die ertoe hebben geleid dat ze in Nederland terecht zijn gekomen. Ook vertellen ze graag over de ervaringen die ze hebben ondergaan sinds hun verblijf in Nederland. Tijdens deze samenwerking is het idee ontstaan om een langere gezamenlijke film te maken.

OPROEP WORKSHOPS JONGEREN & SCHOLEN 
Aangezien Almere een relatief jonge stad is en de bewoners uit alle windstreken vandaan komen, roepen we individuen, lagere en middelbare scholen op om deel te nemen aan dit project. Doordat ieder een andere culturele achtergrond heeft, zullen zeer veel verschillende landschappen worden gecreëerd en zeer verschillende verhalen naar boven komen. Deelnemers kunnen in de animatie door al deze landschappen gaan reizen en elkaar ontmoeten. Ook is er de gelegenheid om kennis te maken met één of meerdere vluchtelingen die komen helpen bij het maken van de animatie.
Op die manier wordt met alle scènes die gemaakt worden tijdens de workshops één lange animatiefilm gemaakt, waarin oude en nieuwe bewoners niet alleen hun verhaal in beeld brengen, maar ook verbinding zoeken met anderen.
 
DOEL
Het doel is om het deelnemende publiek samen te laten werken en empathie voor elkaar te bevorderen. Door de persoonlijke verhalen middels een animatie uit te vergroten, wordt duidelijk welke effecten de mondiale ontwikkelingen op de lokale gemeenschap hebben. Wij hopen op die manier een bijdrage te kunnen leveren aan de stad door sociale cohesie te bevorderen, en de beeldvorming over Almere positief te beïnvloeden.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dorothée Meddens

mob 00 31 6 24673938
 

13-10-2017/ 25-10-2017 / Panorama Lesdag (Den Haag Centraal)

15:00 - 17:00, Adres: Koningin Julianaplein 10, 2595 AA, Den Haag
Op station Den Haag Centraal het ‘Panaroma Lesdag’, een grote halfronde fotografie-, teken- en schrijfmuur, waarop portretten en teksten worden vormgegeven. Er zal interactie plaatsvinden tussen leerlingen en publiek. Wij stellen het publiek vragen die betrekking hebben op (voor)oordelen en diversiteit binnen de samenleving. Wie ben ik en wie is de ander? Maatschappelijke vraagstukken over diversiteit worden aan de kaak gesteld en op de kaart gezet tijdens de Panorama Lesdag. De input die op Panorama Lesdag binnenkomt zal nieuw materiaal zijn voor het debat over Identiteit en diversiteit in de samenleving, de datum en locatie zullen voor het debat zal nog bekend gemaakt worden.

27-10-2017 / Theatrale performance (Breda)

15:00 - 17:00, Adres: Stationsplein 16, 4811 BB Breda
Theatrale performance door zangeres/actrice Saskia van Engeland in samenwerking met mensen die onderweg zijn. Een station is een transit plek. De tijd die je doorbrengt op een station is vluchtig. Je komt en je gaat. Je reis is jouw verhaal. In deze onbepaalde tijd en ruimte wil Saskia van Engeland, samen met anderen die onderweg zijn, stil staan bij persoonlijke verhalen. Door haar theatrale voordrachten wordt het publiek getuige van de transitie van het individu in een groep. We worden ons bewust van het verschil van de groep en de impact van een persoonlijk verhaal op die groep.

27-10-2017 / Dansperformance door DIFF Dance Centre (Zwolle)

16:00 - 18:00, Adres: Stationsplein 16, 8011 CW, Zwolle
In de tunnel van het NS station van Zwolle wordt een choreografie gedanst door een grote groep dansers in de leeftijd van 8 tot 18 jaar van de vooropleiding dans van DIFF Dance Centre. De passanten worden geconfronteerd met een stuk, wat is geïnspireerd op identiteit. De dansvorm waarin het stuk wordt gegoten is jazz, urban en modern en de muziekstijl is divers.

07-12-2017 / Performance "MIND YOUR FASHION FOOTPRINT" door Ageethe Groenendaal (Arnhem)

13:00 - 18:00, Station Arnhem, adres: Willemsplein, 6811 KA, Arnhem
De performance die zal plaatsvinden zal zich richten op het upcyclen van textiel in de vorm van "trash kleding"; kledingstukken die gemaakt zijn van afval/afgedankte textiel. De kleding is gemaakt door de Amsterdamse kunstenares Ageethe Groenendaal alias Pixelpolly; zie www.pixelpolly.com. Middels een upcycled/recycled kledingstuk draag je bij aan een beter milieu. Zo zal jouw ecologische voetafdruk reduceren doordat het product geen extra CO2 uitstoot veroorzaakt. In samenwerking met Awearness Arnhem, www.awearness-fashion.nl die zich in het Modekwartier Arnhem bevinden en zich inzetten voor duurzaam geproduceerde kleding.

Schooljaar 2017-2018 / Workshops “Beat Your Identity"

Amsterdam diverse locaties
BEAT YOUR IDENTITY - WORKSHOP
Workshops “Beat Your Identity" door Barbara van Ittersum, Esther van der Pol en gastdocenten.

De workshop BEAT YOUR IDENTITY met professioneel kunstfotografe Barbara van Ittersum verhoogt op speelse wijze het inzicht in identiteit en sociale/culturele/bedrijfspositie. Met kunstfotografie als inspiratiebron stellen we de vragen: kun je je identiteit transformeren? Hoe doen kunstenaars dat? En op welke manieren 'spelen' we er in dit digitale tijdperk mee? In deze workshop worden de grenzen opgerekt.

Iedereen maakt artistieke portretten van zichzelf, uitgaande van associaties rondom het eigen identiteitsbeeld. Of die associaties ook tot een gebruikelijke profielfoto of selfie leiden? Nee! Het resultaat is een galerij van kunst identiteits-foto's en een andere blik op jezelf en op elkaar. De stapsgewijze opzet richting ‘corporate identity’ is boeiend, confronterend en verrassend.
De workshop is ook inzetbaar voor o.a. veranderingsmanagement, teambuilding, talentontwikkeling, persoonlijke ontplooiing en voortgezet onderwijs.

De workshop duurt 2,5 uur. De foto's worden gemaakt met de eigen smartphones. Er zijn tevens 7 digitale camera's beschikbaar. Voor prijsopgave graag e-mail naar Absolute@xs4all.nl