Blog

Feestelijke opening station Arnhem door Saskia Bak, Directeur van Museum Arnhem en
Mirjam Westen, Curator Museum Arnhem
 
 met muzikale omlijsting zang en piano door Elke Janssen Dansperformance door DIFF Dance Centre  in de tunnel van station Zwolle 10 november 2017

In de tunnel van het NS station van Zwolle is de choreografie gedanst door de dansers van de vooropleiding dans van DIFF Dance Centre. De passanten werden geconfronteerd met een mooie en inspirerende dansvoorstelling waarin de interactie ontstond met het publiek. De dansvoorstelling is geïnspireerd op identiteit in de samenleving.

Feestelijke opening stationshal Zwolle 9 november

door Jan Brink, Wethouder Cultuur Zwolle en Ralph Keuning, Directeur Museum de Fundatie Zwolle.

Met veel dank aan muzikale bijdrage van het Barokkoor Zwolle en Popkoor Koel Blue

 

Theatrale performance 26 oktober station Breda  

 door actrice/ zangeres & theatermaakster Saskia van Engeland.

 

Saskia van Engeland gaat op deze dag de interactie aan met het publiek door persoonlijke verhalen op te schrijven

van reizigers en dit vervolgens voor te dragen in prachtige poëzie gedichten

OPENING tentoonstelling FACE TIME - BREDA van 26 oktober - 8 november 2017

Openingswoord door Marianne de Bie, wethouder Cultuur Breda 

Theatrale performance door actrice en zangeres Saskia van Engeland

OPENING tentoonstelling FACE TIME - Den Haag CS

door Hellen van Dongen, Directeur Openbaar Vervoer en Spoor

OPENING tentoonstelling FACE TIME - ALMERE 2 oktober

door Nik Smit directeur Almere City Marketing

 

FACE TIME - Bekijk  hier de TRAILER

OPROEP aan lagere en middelbare scholen van Almere
meld je aan voor het maken van de animatiefilm

HET ZINDEREND LANDSCHAP
in samenwerking met vluchtelingen van het COA Almere

De workshop wordt gegeven door Dorothée Meddens

voor meer informatie:

bel mob 00 31 6 24673938 of mail naar maddance@xs4all.nl 

 

Workshop BODYLAND 17 september met Refugee Company

& vluchtelingen uit o.a. studio Yalla

op VRIJPLAATS FESTIVAL

Lola Lik Amsterdam

 

OPENING- FACE TIME- 14 SEPTEMBER AMSTERDAM AMSTEL

 

PERSBERICHT

FACE TIME: reizende portretten tentoonstelling op zes grote NS stations

Stichting Kunst en Cultuur in Beweging bereikt een groot publiek door stations te voorzien van kunst en cultuur met het thema ‘Identiteit in de samenleving’. 

Amsterdam, 15 augustus 2017 - Van 14 september tot 8 december 2017 is op zes grote NS stations in Nederland de reizende portretten tentoonstelling FACE TIME te zien. De tentoonstelling is te zien in de stationshal van Amsterdam Amstel, Almere, Den Haag Centraal, Breda, Zwolle en Arnhem. Deze tentoonstelling, gemaakt door Dutch National Portrait Gallery, is onderdeel van het project Identiteit in de samenleving van Stichting Kunst en Cultuur in Beweging. Elke twee weken reist de tentoonstelling naar een andere stad. Per dag komen meer dan 250.000 reizigers hierdoor in aanraking met kunst en cultuur. Daarbij vinden een groot aantal culturele activiteiten plaats op ieder station en in elke stad die wordt aangedaan. Door multidisciplinaire activiteiten in te zetten waarin de verbinding met het publiek wordt gezocht, intensiveert het de beleving van de openbare ruimte en is er ruimte voor dialoog. De activiteiten bestaan uit dans, schilderen, fotografie, film, theater, fashion en multimedia. Behalve NS en Dutch National Portrait Gallery levert een groot aantal musea, onderwijs- en culturele instellingen en kunstenaars een bijdrage aan het project, met als doel een groot publiek te bereiken met kunst en cultuur in de openbare ruimte.

FACE TIME
In FACE TIME reageren zes fotografen op zes schilderijen uit zes museumcollecties. De nieuwe generatie portrettisten legt connecties tussen oude en nieuwe kunst en slaan een brug tussen kunstwerken en mensen. FACE TIME toont het niet aflatende belang om op vooroordelen en verschillen te blijven reflecteren en te blijven werken aan een samenleving waarin men niet alleen tolerant is, maar ook respect opbrengt voor degene die afwijkt.

Achtergrond
Diversiteit in een samenleving brengt vooroordelen met zich mee. Hoeveel weten we eigenlijk van elkaar? Hoe zien we onze eigen identiteit ten opzichte van die van de ander? En wat verbindt ons? Kunst en cultuur is bij uitstek het terrein waar mensen elkaar en zichzelf tegen kunnen komen. Door kunst en cultuur in de openbare ruimte van NS stations te plaatsen en zo naar een groot publiek te brengen wordt het thema identiteit in de samenleving belicht. Het doel van Kunst en Cultuur in Beweging is om via kunst en cultuur bij te dragen aan een samenleving waarin we elkaar niet alleen tolereren maar ook waarderen en respecteren, ondanks, en misschien wel dankzij, onze verschillen.

Culturele activiteiten op ieder station
Op elk station waar de portretten te zien zijn, organiseert stichting Kunst en Cultuur in Beweging culturele activiteiten rondom het thema identiteit in de samenleving. Door multidisciplinaire activiteiten in te zetten ontstaat verbinding met het publiek en wordt het station een plek waar een groot publiek geïnspireerd kan raken. Ook zijn er workshops op locatie waarin de thema’s identiteit en de diversiteit van de samenleving op diverse vlakken onder de aandacht worden gebracht.

Online platform
Zowel het reizende publiek als onderwijsinstellingen worden uitgenodigd deel te nemen aan het interactieve online programma waarin alle achtergrondinformatie te zien en beluisteren is via o.a. podcasts en filmpjes. Er is een educatief programma beschikbaar voor culturele- en onderwijsinstellingen waar leerlingen van primair- en voortgezet onderwijs interactief aan kunnen deelnemen.

Stichting Kunst en Cultuur in Beweging
Stichting Kunst en Cultuur in Beweging is opgericht door cultureel ondernemers Annebell Kamerbeek en Marie Louise de Kock, tevens parttime werkzaam bij NS Reizigers. Het doel is het publiek te laten reflecteren op belangrijke en actuele maatschappelijke vraagstukken door kunst en cultuur in de openbare ruimte. Dit maakt het publiek bewust van de omgeving, en van elkaar. Van daaruit kan een dialoog ontstaan.

Dutch National Portrait Gallery 
Dutch National Portrait Gallery maakt tentoonstellingen op locatie met bijzondere portretkunst. FACE TIME is voor Dutch National Portrait Gallery samengesteld door curator Hedy van Erp. 

Gekoppelde kunstenaars portretten tentoonstelling FACE TIME
Charley Toorop en Laura Cnossen    
Pieter Pander en Jitske Schols
Egon Schiele en Bertus Gerssen       
David Finsonius en Dirk Kome
Paul Citroen en Maarten Tromp          
Jean Dubuffet en Sanne de Wilde

Deelnemende musea
Dutch National Portrait Gallery, Amsterdam
Stedelijk Museum Amsterdam
Museum de Fundatie, Zwolle
Museum Arnhem
Noordbrabants Museum, ’s-Hertogenbosch
Drents Museum, Assen
Gemeentemuseum, Den Haag 

Deelnemende kunstenaars en organisaties van de culturele activiteiten
Jacqueline Lobbezoo - NS Reizigers, Anne Maartje Ordelman - NS Stations, Dorine Mobron - Dovision, Harriet IJssel de Schepper, Gilbert Breuer, Refugee Company, Studio Yalla, Studio Kamerbeek, Lola Lik, Amsterdam Street Art, Go Gallery, Barbara van Ittersum, Esther van der Pol, Dorothée Meddens, Saskia van Engeland, Diff Dance Centre, Ageethe Groenendaal - Pixelpolly.com, Awearness Fashion, Henk Jan Kamerbeek, Ruben Teuwen. 

De reizende tentoonstelling is te zien op de volgende 6 stations:
Amsterdam Amstel 14- 9 t/m 01-10-2017
Almere Centraal 2-10 t/m 12-10-2017
Den Haag Centraal 13-10 t/m 25-10-2017
Breda 26-10 t/m 08-11-2017  
Zwolle 9 -11 t/m 22-11-2017
Arnhem 23-11 t/m 08-12-2017

Voor informatie volg ons online op: www.kunstencultuurinbeweging.nl      

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Annebell Kamerbeek
Projectmanager namens stichting Kunst en Cultuur in Beweging

Tel 06 41 46 47 81

Email: info@akamerbeek.nl

Stichting Kunst en Cultuur in Beweging

Website: www.kunstencultuurinbeweging.nl